Booking.com

Vakantie aan Mexico's Pacifische kust

Taxco
De staten aan Mexico's Pacifische kust hebben door hun kustlijn en de daarachter liggende bergen, verschillende bezienswaardigheden te bieden. Natuurlijk kilometerslange ongerepte stranden, kleine dorpjes, gezellige badplaatsen, slaperige vissersdorpjes en misschien wel de mooiste volkskunst van Mexico.
Door het vochtige klimaat aan de Pacifische kust, is de vegetatie ronduit weelderig te noemen. In het binnenland zijn uitstapjes naar Guadalajara, de thuisbasis van de Mariachis en de Tequila, het levendige Colima en de zilverstad Taxco zeker de moeite waard.
Guadalajara, de tweede grootste stad van het land is de belichaming van Mexico. In Guadalajara vindt u de Mexicaanse cultuur. Hier wonen de beruchte Mariachis, hier is de echte tequila gemaakt van agave. In Guadalajara vertonen ook elegante ruiters (charros) hun vaardigheden. Geniet van de tradities, die niet allen een stempel drukken op Guadalajara ende staat Jalisco, maar bepalend zijn voor heel Mexico.
Als u op zoek bent na wat afleiding en uw chique badplaats even zat bent, moet u naar Colima.
 In Colima met zijn interessante musea, galeries, concerten en winkels is het prima vertoeven. Dit is ook de plaats waar jaarlijks de Feria de San Felipe de Jesús, de Feria de Todos Santos en de Fiesta de la Virgen de Guadalupe wordt gehouden.
Taxco is bekend vanwege de witgekalkte huizen en de bijzonder sfeer in deze stad gelegen op de heuvels, maar vooral is de stad ook bekend als de zilverstad. Wilt u een sieraad kopen zult u zeker slagen in Taxco, aan de geplaveide straatjes en pleinen vindt u vele zilversmeden en galeries. Taxco ligt tussen Mexico stad en Acapulco in het zuiden van het land.