Booking.com

Tampico kustplaats aan de Golf van Mexico

Tampico
Tampico is een kustplaats aan de oevers van de rivieren Pánuco en Tamesí in het zuidoosten van de staat Tamaulipas, direct aan de Golf van Mexico. De naam van de stad met 300.000 inwoners is afgeleid van "plaats van otters en waterhonden" een woord uit de taal van de Huaxteken. Omgeven door moerassen en lagunes, was Tampico ooit een centrum voor zoutwinning en de maritieme handel, tegenwoordig is het vooral de olie export. Aan het begin van de 20e eeuw, was de stad zelfs de grootste oliehaven in de wereld en is nu is het de meest modernste haven in Mexico.
Aan de Golf van Mexico is het warm en vochtig. Als u echter een uitstapje maakt naar een hoger gebied, moet u rekening houden met lagere temperaturen en koele nachten. De regio is overigens nog weinig aangetast door het toerisme, er zijn ook niet echt veel bezienswaardigheden, maar de binnenstad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het zorgvuldig gerestaureerde historische stadscentrum rond de Plaza de Libertad en Plaza de Armas herinnert architectonisch aan de stad New Orleans. Hier vindt u ook de kathedraal van Tampico uit de 19e eeuw.
Tampico is niet alleen bekend om haar olieraffinaderijen, maar ook vanwege de handel in zilver, koper, hout, wol en andere landbouwproducten. In één van de winkelcentra zult u zeker een leuk souvenir weten te vinden. Op het menu staat en dat is natuurlijk logisch vooral vis en zeevruchten op het menu. Accommodatie is er voldoende, u heeft daarbij de keuze uit zowel twee als vijf sterren hotels.
El Tajín is een archeologische vindplaats op zo'n 15 km te zuidwesten van de stad Papantla, in de staat Veracruz. Met zijn zeven verdiepingen tellende 'Piramide van de nissen ", is El Tajín een van de meest interessante archeologische ruïnes in Mexico en de belangrijkste tempel aan de kust. De voormalige invloedrijke stad in het oosten van Mexico, werd in het jaar 1785 bij toeval opnieuw ontdekt en is sinds 1992 opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Elk jaar in de maand maart, kunt u in het tempelcomplex van El Tajín genieten van zang en licht tijdens het festival Luz y Voces del Tajín.