Booking.com

Puerto Vallarta klein paradijs in Mexico

Puerto Vallarta
De stad Puerto Vallarta werd opgericht in 1850 als een haven voor het vervoer van zilver uit de nabijgelegen mijnen en telt tegenwoordig zo'n 250.000 inwoners. Het is een geweldige ervaring om te dwalen door de historische stad in de Spaanse koloniale stijl. Puerto Vallarta is zeer populair bij toeristen.  Puerto Vallarta biedt prachtige zandstranden, een jachthaven, mooie golfbanen en nog veel meer.  De stad is erg populair als badplaats en dient ook als een cruise stop voor cruiseschepen. Bijna geen enkele andere toeristische bestemming in Mexico combineert zo'n hoge mate van moderniteit met de schoonheid van de Stille Oceaan en de natuur. Zelfs  met de reputatie als kunstcentrum, onderscheidt Puerto Vallarta zich van andere toeristische centra. De stad is zeer veilig, de criminaliteit is laag.  Het toeristische seizoen loopt van oktober tot mei, wanneer er bijna geen regen valt en de temperaturen aangenaam zijn.
Puerto Vallarta is een klein paradijs in het midden van de baai van Banderas. Puerto Vallarta is geschikt voor een klassieke familie vakantie bestemming, maar ook een luxe, golf, of goedkope vakantie bestemming. Puerto Vallarta is een van de belangrijkste badplaatsen in Mexico.
Er zijn zeer goede restaurants, een bruisend nachtleven met bars, clubs en discotheken en mogelijkheden om te winkelen. Verschillende galeries bieden de mogelijkheid om belangrijke Mexicaanse kunst te aanschouwen. In Puerto Vallarta worden diverse watersporten aangeboden, maar ook boottochten, waarbij u wellicht een walvis van dichtbij kunt bewonderen. Zwemmen met dolfijnen is ook erg populair bij het hele gezin. Ik raad u ook een boottocht aan naar het Yelapa strand in de buurt van Puerto Vallarta, waar u kunt genieten van de ongerepte natuur en de vriendelijke lokale bevolking.
Nuevo Vallarta ligt een paar kilometer ten noorden van Puerto Vallarta. Het is een populaire toeristische badplaats met lange witte zandstranden en hotels van de hogere klasse. Hier vindt u de golfbanen met uitzicht op de zee. Als u van winkelen houdt zult u in Puerto Vallarta ook waarde voor uw geld. Bijna alles is gemaakt in Mexico; zilver, geblazen glas, aardewerk, kleding en schoenen. U heeft zelf de mogelijkheid om schilderijen en beeldhouwwerken van de bekendste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars te verwerven.
In Puerto Vallarta heeft u de keuze uit verschillende hotels, zelf verbleef ik in Hotel Posada de Roger een traditioneel hotel met een perfecte ligging  nabij het strand Playa Los Muertos het meest populaire strand van Puerto Vallarta helemaal aan het eind van het oude gedeelte van de stad.