Booking.com

Ensenada, Mexico, kunst, cultuur en natuur

Ensenada
Ensenada ligt op slechts 30 kilometer van de Amerikaanse grens, in de staat Baja California met meer dan 260 000 inwoners.  Omringd door de indrukwekkende wijnstreken van Mexico, is het een mekka voor wijnliefhebbers. Het klimaat lijkt op het klimaat van San Diego (USA) met zijn zonnige zomers en koele oceaan wind en aangenaam milde winters met af en toe regen. U kunt Ensenada het hele jaar bezoeken, in de zomer is het echter mild en verfrissend door de Stille Oceaan.
Ensenada trekt cultuur en natuurliefhebbers. Het historische museum neemt u mee in de tijd van de oorspronkelijk bewoners van de staat Baja California, het regionale museum toont spannende tentoonstellingen en culturele informatie van het land.
Een van de oudste huizen in de stad is het voormalige zeehandelshuis, gebouwd in het jaar 1887. Zelfs het Estero strand museum is een bezoekje waard, 40 eeuwen Mexicaanse traditie en cultuur. Natuurliefhebbers zullen tal van bestemmingen in de omgeving weten te waarderen. Het fascinerende spel van de grijze walvissen zijn is vooral goed waarneembaar in de maand februari. De kust van Baja California is het verzamelpunt van de grijze walvissen van november tot maart. Met een beetje geluk, zult u ook dolfijnen ontdekken. La Bufadora is een fascinerend natuurlijk spuitgat, dat zeewater in de lucht spuwt, u vindt La Bufadora in de botanische tuin op zo'n 35 kilometer ten zuiden van Ensenada. Het Parque Nacional Constitucion ligt in de Sierra de Juarez, met het Hanson meer, omringd door dennenbossen, rotsformaties en natuurlijke camping faciliteiten.
De 1000 jaar oude grottekeningen Cataviña zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf Ensenada, deze tekeningen versieren het plafond van een kleine grot in de buurt van Cataviña.
De spirituele christelijke missies zoals San Miguel Arcangel De La Frontera (opgericht in 1787) en de Nuestra Senora de Guadalupe Del Norte (opgericht in 1834) in Francisco Zarco liggen dicht bij Ensenada en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto.
Accommodatie is in Ensenada ruim aanwezig voor ieders portemonnee, van elegante hotels tot eenvoudige campings. Restaurants bieden op de kaart Mexicaanse, Oosterse, Italiaanse en internationale gerechten en lokale vis specialiteiten.