Booking.com

Mexico, schiereiland Baja California

La Paz
In het zuiden van het schiereiland Baja California in Mexico, vinden strandliefhebbers hun paradijs.
Vooral in Kaap San Lucas en San Jose del Cabo glinstert het turquoise blauwe water u reeds van verre tegemoet. Kaap San Lucas ligt aan het buitenste zuidelijke puntje van het schiereiland, de zusterstad van San Jose del Cabo ligt op 30 mijl afstand in Baja California Sur (het zuidelijke schiereiland). De hoofdstad van Baja California Sur (zuid), La Paz beschikt ook over prachtige stranden, met watersportmogelijkheden en duikcentra. Hier kunt u ongedwongen uw vakantie doorbrengen en genieten van de zee, strand en natuur. De stranden zijn nog niet overvol en van massatoerisme is gelukkig nog geen sprake. Het klimaat is het hele jaar aangenaam, hete zomers en milde winters maken reizen naar Baja California het gehele jaar mogelijk.
De bezienswaardigheid van San Lucas is de 62 meter hoge rots El Arco aan het zuidelijke uiteinde van het schiereiland. Bij eb is het een perfecte bestemming voor strandwandelingen.  San Lucas wordt in het zuiden en westen begrensd door de Stille Oceaan, ten oosten ligt de Golf van California. Na al het strand geweld wilt u natuurlijk eens iets anders, breng dan een bezoek aan de Sergio Bustamante galerie. De grote collectie van de kunstenaar Bustamante geven de ontembare natuur van het eiland weer. Metalen en juwelen tonen de kleuren van de eilanden, weergegeven in kunstwerken.
In San Jose del Cabo is natuurlijk het strand een juweel, maar ook bijzonder interessant is de Iglesia (kerk) San Jose, op het plein Mijares, een replica van de in 1730 gebouwde missie kerk. De mozaïeken boven de hoofdpoort tonen een opstand van de indianen. 
Zeker een bezoekje waard is de hoofdstad van het zuiden La Paz. De stranden van Las Hamacas, Palmeira, El Coromuel en Puerto Balandraen zijn ideaal voor zwemmers, snorkelaars en duikers. 
Voor golfliefhebbers zijn er geweldige golfbanen. Het antropologisch museum toont de culturele kant van het dorp en de smalle wegen met hun taco stands en kleine winkels geven indruk van het oude Mexico. Voor een dagje uit, zijn de beroemde Todos Santos Eilanden een aanrader, de wilde natuur en kristalhelder water weg van de drukte. Een paradijselijke omgeving voor duikers, natuurliefhebbers en kajakkers. In de winter kunt u er ook walvissen spotten.
In La Paz zijn een aantal eerste klas restaurants en natuurlijk hotels voor elke prijsklasse. In San Lucas vindt u vele eerste klas restaurants en comfortabele hotels, als uitgangspunt voor de perfecte strandvakantie. In Los Cabos weten lokale politici nog steeds de oorspronkelijkheid te bewaren en te bewaken, een aantal kleine hotels onderstrepen de gezellige sfeer van de plaats.