Booking.com

Nayarit Mexico

Rincón de Guayabitos
Nayarit is een deelstaat in het westen van Mexico, het werd ongeveer 1500 na Chr. door de Coras opgericht. De Coras trokken zich echter na verloop van tijd terug uit deze warme zone, die doordrongen wordt door bergen en kloven. Wandelaars en klimmers krijgen er waar voor hun geld.
De staat zelf wordt net als vele andere provincies in Mexico vooral bewoond door boeren.
In Nayarit zijn de belangrijkste bronnen van inkomen vooral de viskwekerij, de tabaksindustrie en de teelt van suikerriet, daarnaast zijn er ook nog diverse mijnen.
Mexicaanse natuurlijke wonderen.
Als u een bezoek brengt aan Nayarit, dan moet u eigenlijk een bezoek brengen aan de Islas Marías. María Madre, María Magdalena, María Cleofas en San Juanito zijn voormalige schuilplaatsen van echte piraten, nu zijn het beschermde natuurgebieden. Hier vindt u nog diverse unieke zeldzame planten en dieren, zoals de María wasbeer en de katoen staartkonijn.
Dierenliefhebbers zullen vooral genieten in San Blas, want daar kunnen ze de grijze en bultrug walvissen ontdekken en bekijken, als ze in San Blas overwinteren. In het zuiden van Nayarit worden schildpadden tegen uitsterven beschermd.
Als u dan toch in Nayarit bent, moet u het tropische klimaat van de schilderachtige lagune van Santa María del Oro, San Pedro Lagunillas en Agua Brava ervaren. Rincón de Guayabitos biedt het grootste natuurlijke zwembad van de wereld. Met een een gehuurde auto kunt u zich gemakkelijk begeven buiten de gebaande toeristische paden. Breng dan ook een bezoek aan de Aguamilpa stuwdam, het is een van de grootste dammen in de wereld.
Als u geïnteresseerd bent in het oude Mexico, dan is het vissersdorp Mexcaltitán belangrijk om te bezoeken. Veel onderzoekers gaan er immers van uit dat hier de Azteekse cultuur is ontstaan​​.
Zelfs in de hoofdstad Tepic ondervindt u nog steeds de magie van de Mexicaanse tradities en bijgeloof. In diverse musea en op vele prachtige markten kunt u nog veel leren over de geschiedenis en cultuur van de regio.  Natuurlijk zijn er ook diverse mogelijkheden om te duiken en te snorkelen, daarnaast zijn er zeil- en viswedstrijden.