Booking.com

Tijuana moderne grensstad Mexico

Centro Cultural Tijuana
Tijuana is de moderne grensstad tussen de Verenigde Staten en Mexico. Tijuana ligt direct aan de internationale grens aan de Stille Oceaan. De stad is niet alleen populair bij inwoners uit Californië, die het als een echte weekend bestemming zien. Het nachtleven en de feesten en de beroemde Avenida Revolucion Tijuana zorgen voor een geweldige sfeer. Als een van de snelst groeiende steden in Mexico behoort het tot de staat Baja California in het noordwesten van het land. De meer dan 1,5 miljoen inwoners komen uit alle delen van Mexico. Velen proberen te emigreren van Tijuana naar de Verenigde Staten.  Het klimaat is mild en reizen zijn het hele jaar mogelijk naar Tijuana, het is er zelfs in de zomer niet zo warm als in het zuiden.
Bezienswaardigheden in Tijuana.
Wijnliefhebbers moeten een bezoek brengen aan de LA Cetto wijnmakerij, van maandag tot vrijdag worden uitgebreide rondleidingen gegeven, de wijnwinkel is natuurlijk ook geopend. Het wassenbeeldenmuseum is direct gelegen in het centrum van Tijuana en is de tweede oudste wassenbeeldenmuseum in Latijns-Amerika met meer dan 70 beroemdheden en kunstenaars. Om zich rustig voor te bereiden op de nacht, kunt u een bezoek brengen aan het Parque Estatal Morelos. Het park wordt beschouwd als de grootste ecologische park van de stad met enorme grasvelden, een meertje, botanische tuinen en een concert theater voor ongeveer 40.000 gasten. Minigolf, achtbaan, go-karting, boottochten en nog veel meer is mogelijk in Mundo Divertido.
Bierliefhebbers moeten naar Cervecería Tijuana, u kunt er natuurlijk proeven, maar ook het productieproces bijwonen. Kunst en cultuur wachten in het Casa de la Cultura de Playas en in het Casa de la Cultura de Tijuana. Een bezoek aan de kunstgalerij Galería de Arte de la Ciudad mag ook niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Tijuana. Het hoogtepunt van de stad blijft de onbetwiste Avenida Revolución: wild en kleurrijk. De beruchte  Avenida Revolucion is het tax free shopping paradijs van Mexico voor kunst, zilver, leer, sieraden, kleding, souvenirs en curiosa. Tequila, Kahlua en andere Mexicaanse alcoholische dranken, kunt u tegen gunstige prijzen kopen. In de avond speelt het nachtleven zich af rondom Avenida Revolucion, met talloze nachtclubs, bars en nachtclubs, maar ook restaurants bieden onconventionele lekkernijen uit heel Mexico. Veel hotels zijn er in de hele stad in alle prijsklassen en kwaliteiten, maar vooral in de zomer moet tijdig worden gereserveerd.