Booking.com

Zihuatanejo en Ixtapa, Mexico

Zihuatanejo is een stad van ongeveer 105.000 inwoners, dat is gelegen aan de Pacifische kust van Mexico. De naam Zihuatanejo betekent "plaats van vrouwen". Vóór de Spaanse kolonisatie werd hier volgens een legende een grens door rotsen gemaakt op het strand, zodat vrouwen en kinderen ongezien konden baden. Deze grens is nog steeds aanwezig. De moderne toeristische badplaats Ixtapa ligt op 5 km van het stadscentrum. Hier wonen slechts zo'n 6.000 mensen. Vroeger was er een kokosnoot en mangroven plantage, totdat de regering in de late jaren zeventig, een toeristisch centrum begon te bouwen.
Aan de kust van van Zihuatenajo zijn er goede surf mogelijkheden. Ixtapa heeft twee uitstekende golfbanen (Palma Real Golf en La Marina) en een Tennis Club (Palma Real). De wateren voor de kust van Zihuatanejo en Ixtapa behoren tot de beste plaatsen om te duiken en te snorkelen. U kunt zeepaardjes, bultrug walvissen en nog veel meer bijzondere vissen bewonderen. Er zijn duikcursussen voor beginners, maar ook duikactiviteiten voor gevorderden. Er kunnen bootjes worden gehuurd om te vissen. Daarnaast worden diverse excursies per boot aangeboden.
Op het land zijn ook diverse excursies mogelijk: Patzcuaro, dit historische bergstadje ligt op 3,5 uur rijden van Zihuatanejo - Ixtapa. Vele historische fonteinen sieren de stad. Er zijn vele kerken, pleinen en historische gebouwen die de stad tot een interessante bestemming maken.
Morelia is een prachtige stad, dat toeristen met open armen ontvangt.  Hier zijn een aantal goede restaurants, geweldige musea en vele toeristische attracties. Daarnaast nog de geweldige architectuur van de binnenstad.
Taxco, de stad is beroemd en bekend om de prachtige koloniale architectuur en smalle straatjes.

Accommodatie, restaurants en winkelen in Zihuatanejo en Ixtapa. Er is een verscheidenheid aan restaurants, bars, cafés en pensions. 's Avonds is er voldoende vertier, als u wilt dansen moet u naar Carlos `N` Charlie`s een combinatie van restaurant en disco. U vindt het aan het strand van Ixtapa.  In het overdekte winkelcentrum Las Fuentes kunt u met de hand geweven kledingstukken van de Mexicaanse modeontwerpers bemachtigen.