Booking.com

Isla Cozumel, Mexiko een duikparadijs

Isla Cozumel, Mexico is een duikparadijs gelegen op 20 km afstand van het vasteland en gemakkelijk meerdere keren met de snelle veerboot (30 minuten) te bereiken vanuit Playa del Carmen. In de Maya cultuur was het nog een bedevaartsoord voor vrouwen en in de 17e eeuw een belangrijk piraten bolwerk, tegenwoordig is Isla Cozumel een toeristische bestemming. Om op het grootste eiland mobiel te zijn, huurt uw gewoon een scooter of een fiets.
Wat kunt u doen op Isla Cozumel? Op het eiland zijn een ​​aantal overwoekerde Maya-ruïnes, sommige zijn nog niet onderzocht.  Een museum informeert u over de geschiedenis en de natuur van Isla Cozumel. Op het zuidelijke puntje kunt u vanuit de vuurtoren genieten van het uitzicht over het eiland en de zee.
Voor watersporters zijn er veel activiteiten, duiken en surfen kunt u vooral aan de westkust. De Caribische onderwaterwereld kunt u ook met droge voeten bewonderen in het aquarium, of op een boot met glazen bodem. Prachtig is het onderwater nationale park Chankanaab, met zijn botanische tuin.
Deze populaire vakantiebestemming heeft hotels in verschillende categorieën en prijsklassen. In het algemeen zijn de mooie hotels in de rustige voetgangerszone van  San Miguel goedkoper dan de hotels in de directe ligging aan het strand. Op de kunstnijverheidsmarkt ((Mercado de Artesanías) kunt u een leuk sieraad kopen gemaakt van zwart koraal.