Booking.com

Playa del Carmen voor een exotische vakantie in Mexico

Playa del Carmen in Mexico is in de afgelopen decennia uitgegroeid van een vissersdorp tot een internationale toeristische centrum, met behoud van haar charme. Noord Amerikanen en Europeanen worden aangetrokken door de perfecte stranden, Playa del Carmen is een ideale bestemming voor een exotische vakantie. 
Spectaculaire koraalriffen trekken duikers en watersporters uit alle hoeken van de wereld, maar 's avonds spelen nog steeds de mariachis op het centrale plein en repareren de vissers hun netten.  Playa del Carmen is overzichtelijker dan Cancun, maar als veerhaven naar Isla Cozumel een belangrijk vervoersknooppunt.
Direct aan het strand vindt u kleine, traditionele en luxe internationale hotels. Velen van hen zijn ook op loopafstand van het centrum. Er is ook een camping, u kunt er zelfs een huisje huren.
De kustlijn ten zuiden van Playa del Carmen wordt aangeduid als de "Riviera Maya". Hier vindt u de combinatie van de unieke schatten van Yucatan en zijn rijke historie en natuurschoon. De beste manier om de omgeving te verkennen, is of via het huren van een auto, of met een georganiseerde tour, maar de belangrijkste bezienswaardigheden zijn ook bereikbaar met de bus.
Hoe verder u naar het zuiden reist, hoe eenzamer en minder ontgonnen zijn de kristalheldere baaien en de accommodaties zijn eenvoudiger. Er zijn verschillende opties aan de Riviera Maya voor een bijzondere vakantie, u kunt er een jacht of een luxe villa met privé-toegang tot het strand huren.
Populaire activiteiten zijn boottochten, natuurlijk om dolfijnen te spotten en jungle tours.
Van noord naar zuid liggen diverse plaatsen aan de Riviera Maya, met allerlei bezienswaardigheden.
Puerto Aventuras:  met een scala aan recreatieve faciliteiten en excursie mogelijkheden.
Akumal: badplaats met een centrum voor zeeschildpadden en het onderwatermuseum.
Chemuyil: vakantiecentrum in een hoefijzervormige beschermde baai.
Xel-Ha: prachtige lagune.
Tulúm: talloze ansichtkaarten tonen de Maya-ruïnes van Tulúm, die romantisch op de 12 meter hoge kliffen direct boven het met palmen omzoomde zandstrand liggen. Het destijds nog bewoonde Tulúm was de eerste Maya-stad die de Spaanse veroveraars zagen in 1518. Door de ideale ligging, 130 km van Cancun en 60 km van Playa del Carmen, is Tulum uitgegroeid tot de meest bezochte archeologische opgravingsplaats. 
Cobá: 40 km ten noord-westen van Tulúm ligt de Maya stad Cobá, sinds 192 is de stad blootgelegd, maar het werk is nog verre van compleet.
Tijdens het regenseizoen van mei tot november wordt het gebied gemeden door de toeristen, maar de jungle biedt dan een bijzondere sfeer.