Booking.com

Tulum populaire vakantieoord aan de Caribische kust van Mexico

De stad Tulum ligt aan een kuststrook van de Caribische kust van Mexico aan de oostkant van het schiereiland Yucatan in de staat Quintana Roo. Tulum heeft ongeveer 14.790 inwoners en is nagenoeg in tweeën gedeeld. Het voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot een stad, ligt op zo'n 2 km van het strand aan de snelweg van Cancun naar Chetumal. In dit deel van de stad zijn een  postkantoor, banken, winkels en scholen gevestigd.

Direct aan de kust vindt u de 7 km lange hotelzone. Het strekt zich uit naar het zuiden en bestaat uit hotels, vakantiecomplexen, souvenir- en andere toeristenwinkeltjes.

Tulum is een gezellige badplaats op het schiereiland Yucatan, dat ligt aan de Caribische kust van Mexico, dat het hart van iedere vakantieganger sneller laat kloppen. De stad is gelegen aan de Mexicaanse Riviera Maya,  u waant zich in het paradijs, poedersuiker witte stranden, ontspannen strandvakantie bars en een bruisend cultureel aanbod.

U vindt er de Maya piramides van Tulum, die door zijn spectaculaire ligging aan de Caribische Zee een van de meest gefotografeerde objecten zijn in Mexico. Verblijf in een romantisch strand bungalow en leer de natuur en cultuur van Yucatan kennen tijdens een excursie.

Het kilometers lange zandstrand is een belangrijke attractie voor toeristen in Tulum. Laat u betoveren door het contrast van wit zand, turquoise zee en de groene palmbomen. Naast zwemmen in het warme, heldere water kunt u ook snorkelen, surfen en kajakken. Een groot aantal hotels en bungalowparken, waar u all-inclusive kunt verblijven bevinden zich direct aan het strand.

Tulum is de enige Maya die uitkijkt over de zee. De ruïnes van de tempels stijgen, indrukwekkend hoog boven de glinsterende turquoise zee. 

In Tulum kunt u zowel genieten van een ontspannen strandvakantie aan de Caribische Zee, maar ook inzicht krijgen in de mysterieuze wereld van de Maya's.

Boek een reis naar Tulum en duik onder in dit strand paradijs onder de Mexicaanse zon.