Booking.com

Cabo San Lucas Mexico badplaats

De badplaats Cabo San Lucas wordt door water omringd en bevindt zich in het zuiden van Mexico aan de Pacifische kust. Haar oorsprong gaat ver terug, toen het door Indiërs bevolkt was. Eerst in de 16e eeuw betrad een Spaanse zeeman uit Europa het grondgebied.
In de 18e eeuw volgde de Engelsman George Shelcocke die de exotische bewoners als mensen van bovengemiddelde grootte met formidabele figuur beschreef. Na de kolonisatie epoche door de Spanjaarden vestigden de piraten zich in de omgeving rond San Lucas en gebruiken het als verbergplaats. Zij overvielen schepen, die met hun waardevolle grondstoffen onderweg waren in de Stille Oceaan.

Als u over het fijne zandstrand loopt, kunt u El Arco, de karakteristieke rots van het exclusieve vakantie, bij opkomend water in zee zien verdwijnen. Bij laagwater is het een mooie wandelbestemming. De ongelooflijke charme van het waterlandschap is vooral te danken aan de samenloop van de Stille Oceaan met het meer van Cortes, waardoor ook unieke gunstige klimatologische omstandigheden ontstaan. De temperatuurcondities in de golven als tijdens een verblijf op het land zijn aangenaam. De temperatuurverschillen tussen de jaargetijden bedragen ten hoogste 20 graden Celsius. Het verblijf in het vissers- en diepzeevissenparadijs biedt alles tussen de lenteversheid en de zomerlichtheid.

Cabo San Lucas organiseert jaarlijks tal van viswedstrijden. Het hoogtepunt in de herfst met een prijzengeld van meer dan 2 miljoen dollar is Bisbees Black en Blue Marlin Jackpot Tournament, dat dit jaar wordt gehouden van 24 - 28 oktober. Dit laat zien hoe sterk het voormalige kleine vissersdorp zich de afgelopen honderd jaar heeft ontwikkeld. Het begon ooit met het vangen van tonijn, waarvoor een Amerikaans bedrijf een platform in de zee bouwde. Vanaf dat moment kon de economische vooruitgang niet meer worden gestopt. Het huidige hotel- en restaurantaanbod laat niets te wensen over. 

 Ondanks de hoge verwachtingen van veel toeristen uit de hele wereld, is de originele sfeer van het unieke dorp bewaard gebleven, de meer dan 300 zonnedagen per jaar spreken voor zichzelf.