Booking.com

Mazatlán Mexico prachtige stranden

Mazatlán
Mazatlán Mexico, betekent feitelijk plaats van het hert. Opgericht in 1531, bleef het tot de 19e  eeuw, een bescheiden dorp met nog geen 5000 inwoners. Rond 1850 kwam er een grote groep Duitse immigranten naar het dorp en zij ontwikkelden Mazatlán tot een bloeiende haven en het commerciële centrum. De haven was er ook vooral voor de invoer van allerlei benodigdheden voor de nabijgelegen goud-en zilvermijnen.
Ondanks diverse burgeroorlogen zette de positieve ontwikkeling van Mazatlán door.
Vandaag de dag is Mazatlán Mexico's grootste Pacifische haven en een zeer populaire vakantie bestemming met prachtige stranden en tal van bezienswaardigheden. Langs de grote baai ten noorden van het historische centrum, in de "Zona Dorada", zijn talrijke hotels en sportcomplexen ontstaan, die elke droom van de toerist waarmaakt. Niet voor niets wordt Mazatlán ook wel de Parel van de Pacific genoemd.

De Duitse immigranten hebben overigens niet alleen economisch maar ook cultureel hun sporen achtergelaten. De lokale Banda muziekstijl heeft uitgesproken effecten uit de Beierse volksmuziek, daarnaast heeft Mazatlán met het merk Pacifico sinds het jaar 1900 een van de grootste bierbrouwerijen van Mexico.
Symbool van Mazatlan is de vuurtoren El Faro. Deze vuurtoren bevindt zich stroomopwaarts op het zuidelijkste puntje van de stad op een rots op 152 meter boven de zeespiegel. Een uitstapje naar El Faro is de moeite waard, alleen al voor het prachtige uitzicht over de stad.

Bij de haven ligt het Casa del Marino, een voormalige Spaanse fort. Ten noorden daarvan ligt het reusachtige Monumento del Pescador, een monument. Slechts een stukje in de richting van de stad is het echte centrum van de stad: aan de Plaza República en het Plazuela Machado zijn tal van cafés en restaurants, maar ook het Teatro Angela Peralta en de kathedraal, de Basilica de la Inmaculada Concepción.

Breng ook gerust een bezoek aan de Mercado Pino Suarez, een markt waar u naast vlees en fruit ook Mexicaans handwerk kunt bemachtigen. Tussen de oude binnenstad en de Zona Dorada bevindt zich het Aquarium en de Botanische Tuin. Beide tonen niet alleen honderden dier-en plantensoorten, maar bieden ook via filmvertoningen en optredens een sociaal programma voor alle leeftijden. Mazatlán biedt alles wat een vakantie aan zee aantrekkelijk maakt, natuurlijk zijn diverse watersporten mogelijk, snorkelen, duiken, maar ook kajakken en surfen, om er een aantal te noemen. Vooral voor surfers zijn er fantastische baaien met maximaal 3 meter hoge golven. Sportvissers komen in Mazatlán aan hun trekken. Golfbanen en tennisbanen zijn uiteraard ook beschikbaar en op de brede stranden kunt u in de ochtend en avond heerlijk joggen. Als u dan nog energie over heeft, kent Mazatlán een rijk nachtleven met vele aantrekkelijke clubs, bars, disco's en nachtclubs.
Er worden tevens diverse excursies naar het platteland aangeboden. Tijdens een boottocht door de lagunes in de omgeving, kunt u kraanvogels, flamingo's en pelikanen waarnemen, maar ook duiken en snorkelen. Zeer de moeite waard is een bezoek aan de archipel Las Tres Marias. Tours worden ook aangeboden naar de verlaten mijnbouwdorpen.
Accommodatie, eten en winkelen in Mazatlán.  Aan hotels is er absoluut geen tekort, u heeft de keuze uit ​​alle categorieën tot aan de luxe klasse. Zelfs restaurants zijn in grote aantallen aanwezig, van traditionele Mexicaanse eethuisjes tot een groot aantal fastfood restaurants en restaurants met een internationale keuken.