Booking.com

Acapulco, zon, zee,strand en uitgaan in Mexico

Acapulco
Acapulco is de grootste stad in de staat Guerrero in Mexico. Het is gelegen aan de Stille Oceaan en inmiddels een internationale toeristische bestemming. Acapulco was lang een kruispunt van handelswegen. De stad werd in de 16e eeuw door de Spanjaarden ontdekt en gekoloniseerd. Zo'n vijftig jaar geleden woonden 50.000 inwoners in Acapulco, inmiddels is dat gegroeid tot 650.000.
De Skyline van Acapulco is indrukwekkend. De stad werd gesticht op een smalle kuststrook en strekt zich uit in de richting van het binnenland naar de hoge bergen. De stad groeit snel, met alle schadelijke gevolgen voor de infrastructuur en watervoorziening. De stad werd in 1997 verwoest door de orkaan Pauline en herbouwd.
Acapulco is beroemd om zijn klif duikers. Ze springen van ongeveer 26 meter hoogte in de golven van de Stille Oceaan. De prachtige stranden bieden goede voorwaarden voor het toerisme. Sinds de 20e eeuw is Acapulco een populaire vakantiebestemming, die wint aan populariteit.
Acapulco heeft een eigen vliegveld.  Binnen de stad kunt u de vele bussen en taxi's gebruiken om van de ene plaats naar de andere te komen. Voor de toeristen werden ook nog speciale gele bussen geïntroduceerd, met het logo Acapulco, zijden ze specifieke vaste routes.
Acapulco is beroemd om zijn nachtleven. Vaak betaalt u entree en kunt u vervolgens zo veel drinken als u maar wilt. Er zijn rondleidingen in de stad tegen betaalbare prijzen. Ga voor de historische tour, dan ziet u het echte Acapulco. Daarnaast kunt u prima vissen (haai), snorkelen en duiken in Acapulco. Aan de talrijke stranden kunt u zwemmen, surfen, een jacht huren, duiken, waterskiën en surfen.
Het eiland Roqueta niet ver van Acapulco kent een grote aantrekkingskracht en is met een motorboot bereikbaar.
In Acapulco, zijn er een aantal luxe hotels met een spectaculair uitzicht op de baai en talloze andere soorten accommodatie van goedkoop tot duur. Veel van de beste hotels zijn gelegen in de 'Gouden Zone', direct aan het strand.  In Acapulco zijn er vele restaurants in verschillende prijsklassen. Voor een heerlijke maaltijd voor twee betaal u ongeveer 60 tot 120 euro. Aan de straat kunt u bijna overal in kleine open lucht restaurantjes ( genaamd Loncherias)  tortilla's, taco's, borritos, gorditas, bonen, rijst, salsa en iets te drinken kopen.
In Acapulco, zijn er drie grote winkelcentra: La Gran Plaza vlakbij het "Costera" is het grootste, Gallerias Diana is kleiner maar chiquer, Plaza Bahia is relatief klein en is ook gelegen in de buurt van de "Costera".  Acapulco is een echte strandbestemming, natuurlijk kunt op genieten van de zon op het strand of bij het zwembad, Mexico heeft echter zo veel meer te bieden.