Booking.com

Saltillo, Mexico de oudste stad in Noord-Amerika

Saltillo, is gelegen in de staat Coahuila in het noorden van Mexico en is zowel de hoofdstad en de grootste stad van de regio. Het werd in 1577 opgericht door de Spaans-Portugese immigranten en is de oudste stad in Noord-Amerika. In 1824 werd Saltillo hoofdstad van Coahuila en Texas. U kunt hier zien hoe nauw Saltillo is verbonden aan de Verenigde Staten. Saltillo is het commerciële centrum van de staat en het is vooral beroemd om de productie van Sarapes  (kleurrijke dekens).
Tijdens een rondtocht door de stad, kunt u een bezoek brengen aan het Alameda Zaragoza Park, met een meer in de vorm van het land Mexico. Verschillende musea wachten op u, interessant is het woestijnmuseum (Museo del Desierto), vooral vanwege de dinosaurus fossielen. 
Het regeringspaleis Palacio de Gobierno is de parel van de stad. Als u graag kerken bezoekt, dan kunt u naar San Esteban, maar ook naar de hoofdkathedraal van Saltillo. Deze koloniale kerk architectuur is een barokke schoonheid.
Het Vito Alessio culturele centrum herbergt vele vondsten en documenten uit de belangrijkste historische periodes van Saltillo. Het Casa Purcell, dat tevens dienst doet als een soort cultureel centrum, een typisch voorbeeld van de victoriaanse architectuur.
Culinair kent Saltillo ook diverse lekkernijen, probeer maar eens Huevos con Machado (roerei met uien en gedroogd vlees) en voor de liefhebbers is de lokale brandewijn Madero een aanrader.
Vanuit Saltillo is een uitstapje naar Torréon zeker de moeite waard. Torréon is vooral bekend van het derde grootste standbeeld van Jezus in Latijns Amerika (Cristo de las Noas). Direct daarnaast de prachtige katholieke kerk, van waaruit men de hele stad kan zien.