Booking.com

Cancun, Mexico alles wat een toerist zich kan wensen

Cancun
Cancún, Mexico ligt aan de noordkust van het schiereiland Yucatán en heeft alles te bieden wat het toeristische hart begeert. Het heeft zich ontwikkeld tot een informele, veilige en kosmopolitische badplaats, dat tevens geldt als een ideaal uitgangspunt voor excursies naar de Maya-ruïnes en de natuurparken. Vanwege de strenge bouwvoorschriften, is het aantal hotels gelukkig niet uit de hand gelopen en is het landschap behouden gebleven. Of u nu kiest voor een pakket reis, een individuele reis of een familie vakantie, een verblijf in Cancun is in ieder geval een ervaring. Het hoofdseizoen loopt van november tot maart., van mei tot oktober kan het langs de gehele kust regen en stormen.
De meeste hotels en appartementen zijn gelegen op een landtong, maar het centrum is gemakkelijk bereikbaar. De toeristische infrastructuur is uitstekend, in het verkeersarme gedeelte vindt u winkels , restaurants en bars. De Maya ruïne "El Rey", evenals een tempel en een observatorium, dat later werd gebruikt als een vuurtoren zijn enkele bezienswaardigheden in Cancun. Het Archeologisch Museum informeert u over de Maya geschiedenis. Alle aangeboden activiteiten in Cancun zal ik niet opnoemen. Natuurlijk zijn er allerlei watersportactiviteiten, kunt u gaan golfen, de schitterende koraalriffen verkennen via een heerlijke duik of in een glasbodem boot. Daarnaast is er in Cancun een groot waterpark, een piraten show, een stierengevecht arena, folkloristische dansvoorstellingen, tequila proeverijen en natuurlijk dagtochten naar Maya-ruïnes. Op excursie kunt u naar Isla Mujeres, de overtocht met de snelle boot duurt slechts 15 minuten, van daar kunt u verder varen naar het eiland Contoy, waar u vogels kunt observeren. Naast de prachtige stranden en spectaculaire mogelijkheden om te duiken (scheepswrakken), biedt Isla Mujeres, een zeeschildpad boerderij, een onderwater nationale park en op het zuidelijk puntje de ruïnes van een tempel gewijd aan de godin van de maan Maya.
Een toeristisch bestemming als Cancun biedt hotels van alle categorieën en prijsklassen. De hotels in het centrum zijn goedkoper. Het hostel met camping is ideaal gelegen aan het strand! Restaurants in het centrum zijn iets goedkoper dan de restaurants die aan het strand zijn gelegen. In de markthal 28 kunt u heerlijke goedkope snacks proeven. In talloze winkelcentra kan uitgebreid worden gewinkeld, een markt voor traditionele ambachten en souvenirs is in het centrum.