Booking.com

Manzanillo aan de Costa Allegre Mexico

Manzanillo
De regio Costa Alegre  in Mexico (vertaald "vrolijke regio") is minder toeristisch bekend en strekt zich uit van Puerto Vallarta tot aan Manzanillo. De kustlijn totaal zo'n 60 kilometer lang is werkelijk prachtig.  De beboste heuvels bieden verliefden de nodige privacy en het gevoel van alleen zijn. De Costa Alegre kunt u gemakkelijk met de auto bereiken, die u kunt huren in de genoemde plaatsen en op de internationale vliegvelden. De regio trekt Europeanen en Mexicanen die willen genieten van een vakantie midden in de ongerepte natuur. U voelt zich afgelegen, maar toch zijn er luxe resorts, hotels en huisjes. Veelal gebouwd met natuurlijke materialen, zorgen ze voor een harmonieus beeld met de natuur. De beste vakantie periode zijn de maanden december t/m mei, de zon schijnt altijd en de temperaturen zijn aangenaam. Hier vergeet u de tijd en er is geen tv. U besteedt de tijd echter aan: zwemmen, zonnen, golfen wandelen, tennissen, vissen, mountainbiken, paardrijden, snorkelen, surfen en walvissen spotten.

Manzanillo is een havenstad met 111.000 inwoners, net ten zuiden gelegen van de Costa Allegre, tussen Puerto Vallarta en Acapulco. Zelfs cruiseschepen gaan hier voor anker. De stad heeft een visserij centrum en een breed strand. De stranden zijn schoon en perfect om te zwemmen.
Accommodatie vindt i direct aan zee. 's Avonds hoeft u zich ook niet te vervelen: klassieke muziek, folklore optredens, feesten en super discotheken zorgen voor de nodige vertier.  U kunt hier golfen, tennissen, fietsen, kajakken, duiken en snorkelen. Shoppen is goed mogelijk, handelaren bieden allerlei aan op het strand, let op niet alles wat er blinkt is zilver. als u zilveren sieraden wilt kopen kunt u beter naar een winkel in de stad gaan.