Booking.com

Chihuahua cultuur en natuur in Mexico

Barrancas del Cobre
Chihuahua gelegen in het noorden van Mexico betekent "droge plaats" en de naam zegt het al, het landschap is droog, net een soort woestijnlandschap. De uitstapjes, die u kunt maken zijn fascinerend. Chihuahua werd opgericht in het jaar 1709 en nam al gauw de plaats in als een handelscentrum, nu nog bekend vanwege de glasproductie en rundvleesspecialiteiten. De regionale welvaart ontstond door de lucratieve mijnbouw. De hele regio is ook beroemd om zijn Burritas en Tejuino. In de Mexicaanse vrijheidsoorlogen speelde Chihuahua een grote rol, het vormde een bolwerk van de rebellen. In 1864 was de zetel van de regering van Mexico in Chihuahua gevestigd.
Cultureel fascinerend zijn de moderne, de traditionele gebouwen, maar ook het prachtige Paleis van de Gouverneur en de kathedraal Quinta Luz.
Reizen in de regio rond Paquimé. Cultuurliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan Paquimé, een pre Spaanse stad en tegenwoordig een archeologische vindplaats. U kunt in de regio heerlijk wandelen, wees voorzichtig want de mountainbikers snellen u voorbij, berg klimsporten behoren ook tot de mogelijkheden in de Cascada de Basaseachi en de Barrancas del Cobre.
In Ciudad Juárez, een grensstad niet ver van Chihuahua kunt u een bezoek brengen aan de vele musea en pretparken.
Cultuur op wielen: Chihuahua-Pacífico. De spoorlijn Chihuahua-Pacífico nodigt u uit om tijdens een tocht met de trein te genieten van de prachtige landschappen en kleine dorpjes. De route genaamd Chepe is 650 kilometer lang en begint in de stad Chihuahua en eindigt bij de Golf van Californië, de reis duurt ongeveer 14 uur. In de tussenliggende stations kunt u kennismaken met de inheemse bevolking. Tweemaal per dag vertrekt de trein vanuit Chihuahua, een langzame en goedkopere versie en een duurdere en snelle variant, die beter is ingericht voor toeristen. Uitstappen moet u zeker in El Divisadero, waar u de 1500 meter diepe kloven kunt aanschouwen.  Een andere attractie van de route is de 1800 meter lange tunnel El Descanso.
Backpackers en avonturiers moeten in Creel uitstappen, hier wonen mensen uit de hele wereld. Excursies in de bossen en het heerlijke klimaat is dagelijkse kost. Hier leven ook de Tarahumara indianen. Op 100 kilometer van Chihuahua vindt u nog een Duitse nederzetting, genaamd Cuauhtémoc, hier wordt kaas geproduceerd en wordt nog steeds een woordje Duis gesproken.