Booking.com

Cuernavaca in Mexico, Spaans leren

Cuernavaca
Cuernavaca is gelegen in het zuiden van Mexico en is de hoofdstad van de staat Morelos. Cuernavaca is vooral bij Mexicanen erg populair, vanwege het lenteachtige zonnige klimaat het hele jaar. Azteken keizers bouwden aldaar hun luxueuze zomerverblijven en vele politici, industriëlen, Mexicaanse en internationale kunstenaars volgden dat voorbeeld. Een van de bekendste onder was keizer Maximiliaan en zijn vrouw. Cuernavaca is in het centrale gedeelte en het zuiden een typisch bergstadje. De afzonderlijke delen van de stad zijn verbonden door slechts een paar bruggen.
Een bijzondere toeristische attractie zijn de zogenaamde Barrancas (diepe greppel gevuld met water afkomstig van de watervallen). Cuernavaca wordt vaak ook wel de hoofdstad genoemd van de studie Spaans. Cuernavaca is een levendige en overzichtelijke stad, de mooie gebouwen, de weelderige vegetatie, de vriendelijke inwoners en hun kleurrijke markten weten vele bezoekers te imponeren.
In Cuernavaca heerst een subtropisch mild klimaat. De temperaturen liggen bijna het hele jaar tussen 20 en 30 graden Celsius. De bezienswaardigheden in Cuernavaca zijn: Palacio de Cortés, het Paleis van Cortés, gebouwd in 1530 was vroeger een koloniale fort, tegenwoordig is er een museum in gevestigd. Teopanzolco, ruïnes in het midden van de stad, bestaande uit een grote piramide en een plein. De legende wil dat de piramide werd ontdekt tijdens de Mexicaanse revolutie. Jardin Borda, in het centrum van de stad bevindt zich de tuin Jardin Borda, genoemd naar José de la Borda. Een typische tuin in de stijl van de Spaanse koloniale tijd met een klein museum. Andere bezienswaardigheden zijn: Cathedral de la Asunción de Maria, de Robert Brady Museum, voorheen het woonhuis van de schilder Robert Brady, het museum biedt nu een fascinerende collectie van kunstwerken van Frida Kahlo, Diego Rivera en andere beroemde Mexicaanse kunstenaars. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een uitgebreide collectie van maskers. Alleen open van donderdag tot zaterdag, het Museum Centro Cultural Muros, El Castillito, bakstenen toren met een fototentoonstelling over de stedelijke ontwikkeling.
Naast de bezienswaardigheden in Cuernavaca, zijn er ook diverse uitstapjes in de regio mogelijk. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de zilverstad Taxco. Taxco is  één van de mooiste koloniale steden in Mexico. Indrukwekkend zijn de vele zilver winkels, die ringen, armbanden en andere zilveren producten aanbieden. Natuurlijk moet dan ook een bezoek aan Acapulco op het programma staan. Acapulco staat voor glamour en de gouden stranden en is een paradijs voor nachtbrakers.
 Cuernavaca, kent veel taalscholen, ze bieden vaak onderdak bij gastgezinnen. Cuernavaca heeft veel bars en restaurants en kent een bruisend nachtleven.
Een jaarlijks hoogtepunt is overigens het lente bloemen festival in Cuernavaca, waar de tuin Jardin Borda wordt omgetoverd tot een prachtige zee van bloemen.